Monday, June 25, 2012


"When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were thing like astronaut, president, or in my case… princess.

When we were ten, they asked again and we answered - rock star, cowboy, or in my case, gold medalist. But now that we've grown up, they want a serious answer. Well, how 'bout this: who the hell knows?!

This isn't the time to make hard and fast decisions, its time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere chill. Fall in love - a lot. Major in philosophy 'cause there's no way to make a career out of that. Change your mind. Then change it again, because nothing is permanent.

So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be… we won't have to guess. We'll know."

[Jessica's Valedictorian Speech]



Really can't wait dis Sept 2012...^____^

Monday, June 18, 2012

DAD


i needs a dad to guide me in dis world...
i needs a dad to show me the greatest love in dis world...
i needs a dad to tell him that i always miss n love him as much as he love me...
HAPPY FATHER'S DAY DAD

Sunday, June 3, 2012

Monday, May 14, 2012

dando love
















Friday, May 4, 2012

fly away...


aku ingin terbang jauh....

Tuesday, March 6, 2012

one step closer

Alhamdulillah...setelah sekian lama ak bertungkus lumus...sekarang berada d stage terakhir....doakan sumenyer OK.....

Kejadian dalam bus

minggu ni ak terlalu exited coz nk jumpa my best buddy; cik lola....excited macam mana pon tp seminggu dua ni ak sll stress n skit kepala...almaklum la banyak keje nk kene setel b4 due date....rase cam nk stopkan mase...kasik ak setel keje cepat....huhuhu...tp bukan tu yg ak nk cerita....ceritanyer pepagi tu ak dah kalot bgn..besiap n gerak g nek bus nk je jeti...ye lah cik lola dah tggu ak kat seberang...so paling senang nek bus ke jeti n naik feri ke seberang (skrg kene jimat skit coz byk bende nk buat..huhuhu)....
ntah macam mane ak pon taktau....tak penah la sepanjang idup ak bleh pengsan dalam bus...memang la salah ak tak mkn pg tu n mlm...but sll ak ok jer....tup2 ari tu nk pengsan dalam bus yg sesak ngan org nk g keje....adoi...sabo jela...malu pon ada....ak tak tau camne ak bleh jth pengsan n brape lame ak pengsan..ak sedar2 jer ak dgr org pggl ak..."adik..adik..."...mata ak dok bepinar2 lg...tp selamat la masa ak dah sedar org  keliling dah lengang skit...so ada la tempat duduk kat ak...

ari ni...bile igt balik kejadian tu...ak tepikir...nk jer sape2 yg duk dalam bus tu cite camne ak bleh pengsan dlm tu...brape lama ak pengsan...keadaan dlm bus bile ak jatuh...huhuhu....

pape pon ak nk ucap terima kasih bebanyak pada sesapa yg dah tlg ak dlm bus tu...mungkin ak tak dapat nk balas jasa baik korng....moga Allah jer yg balas jasa baik korang sume.....^____^

Sunday, January 8, 2012

semangat baru

salam thn baru semua...

dah thn baru ni....semangat baru....byk bnde yg nk ak ceritakan...but tggu ada kelapangan skit akn aku update lg blog ni...sayang dah lama tinggal...dlu rajin betol nk berblog2....takpe2....tungguuuuuuuuu..........